FIONINO DIVOKÉ CHILLI
Pokud máte rádi něco pálivého na zub, co rozpálí chuťové buňky, zkuste tento recept. Zažene hlad, uspokojí chuť - jenom na uhašení jazyka budete potřebovat sklenici vody!
Pro 4 osoby.
POTŘEBUJETE:
- 1 velká cibule
- 1 velká červená paprika (očištěná a nakrájená na malé kousky)
- 425 g mletého hovězího masa
- 400 g konzerva nakrájených rajčat
- 150 ml pasírovaných rajčat (passata)
- 1-2 lžičky jemného chilli koření
- 425 konzerva červených fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- černé koření
- sůl
POSTUP:
1) Očistěte cibuli a nadrobno ji nakrájejte. Nad misko dejte sítko a sceďte fazole.
2) V hrnci na míeném plameni ohřejte olej. Přidejte cibuli, hovězí a smažte, dokud cibule nezkměnkne a hovězí nebude uvařené.
3) Přidejte nakrájená rajčata, papriky, hěndý cukr, passatu, chilli koření a promíchejte.
4) Zajřívejte omáčku, dokud nezačne vřít. Potom ztište plamen a nechte chvíli vařit na mírném ohni asi 30 minut. Chilli občas promíchejte, aby se nepřipálilo.
5) K omáčce přidejte sceděné fazole, trochu soli a černého koření a dobře promíchejte. Vařte dalších 10 minut, dokud se fazole neprohřejí.